Fijne basis-dressing

salade 4823

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Dit is de dressing die ik mijn kinderen leerde maken toen ze groot genoeg waren om – met mijn aanwijzingen – echt te helpen in de keuken. Leer je kind dit soort basis dingen alsjeblieft, het is voor jezelf fijn, maar ook voor je kinderen, die kunnen nu met elk groen blaadje uit de voeten! Het is een heel simpele basis, je kan de hoeveelheden verdubbelen en een portie in de koelkast bewaren voor een volgende dag-of de dag dáárna.  De groene blaadjes leuk je op met dingen als geroosterde pitjes of nootjes, een beetje kleur van een wortel of tomaat of een zoet appeltje, of juist iets zachts als kaas, avocado of ei. Salade maken is simpel.

Ingrediënten

  • 1 tl pesto
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 4-6 el olijfolie
  • 2-3 el (balsamico) azijn
  • p&z
  • eventueel klein teentje knoflook voor wie meer pit wil

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Begin altijd met de pesto, mosterd en honing (en eventueel knoflook uit de pers) te mengen, dan komt het zout en de de azijn, de olie en peper komen op het laatst, zo mengt je dressing het beste. Verse blaadjes en een goede dressing, dan ben je al een heel eind op weg voor een lekkere salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK