FILMPJE: basisrecept prei (inclusief schoonmaaktip)

prei_snijden

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…

Bekijk het recept

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Lekker prei! Maar hoe maak je het eigenlijk schoon? En kun je wel alles eten van de prei? Dit filmpje geeft het antwoord!

We wokken de prei met een scheutje balsamico.
Dit gerecht is lekker met een handje hazelnoten en makreel (en een paprikaatje).

Dit is een kookfilmpje van Kievit! Wij hebben als doel om te laten zien dat koken met echte groenten veel makkelijker is dan mensen denken. Wij zijn geen koks, we zijn gewoon Kievitters met een hele drukke baan én kinderen én we zijn gek van biologische groenten. Zo koken we ook! Dus verwacht geen professionele kookfilmpjes, maar misschien wel net even dat extra stukje duidelijkheid en procesinformatie die je van je preivrees afhelpen… Veel kookplezier toegewenst!

Ingrediënten

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding