FILMPJE: basisrecept prei (inclusief schoonmaaktip)

prei_snijden

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Lekker prei! Maar hoe maak je het eigenlijk schoon? En kun je wel alles eten van de prei? Dit filmpje geeft het antwoord!

We wokken de prei met een scheutje balsamico.
Dit gerecht is lekker met een handje hazelnoten en makreel (en een paprikaatje).

Dit is een kookfilmpje van Kievit! Wij hebben als doel om te laten zien dat koken met echte groenten veel makkelijker is dan mensen denken. Wij zijn geen koks, we zijn gewoon Kievitters met een hele drukke baan én kinderen én we zijn gek van biologische groenten. Zo koken we ook! Dus verwacht geen professionele kookfilmpjes, maar misschien wel net even dat extra stukje duidelijkheid en procesinformatie die je van je preivrees afhelpen… Veel kookplezier toegewenst!

Ingrediënten

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding