Flensjes met andijvie en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email

flensjes met andijvie en blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wortel-pakora’s

Print Friendly, PDF & Email

Lekker als bijgerecht of snack, bij de borrel of in de lunchbox

Bekijk het recept

Artisjokken met groene saus

Artisjokken met groene saus
Print Friendly, PDF & Email

Kievit’s favoriet!

Bekijk het recept

Deze flensjes zijn een leuke manier om andijvie eens anders te serveren en niet erg ingewikkeld om te maken. In plaats van blauwe kaas kun je natuurlijk ook een andere kaassoort gebruiken, of bijvoorbeeld gebakken spekjes!

Ingrediënten

5 eieren; 6 el bloem; 4 el water; 600 g andijviereepjes; 100 g verkruimelde blauwe kaas; 2 el gesmolten boter.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop een beslag van 4 eieren, 4 el bloem, 4 el water en wat p&z. Bak hier 4 flensjes van. Kook de andijviereepjes in 5 min. gaar. Laat de groente in een vergiet goed uitlekken en druk er wat overtollig vocht uit. Klop 1 ei los en klop er 2 el bloem en 100 g verkruimelde kaas door. Schep de andijvie erdoor. Verdeel dit mengsel over de flensjes en rol ze op. Leg de flensjes in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje boter. Laat de flensjes in de oven krokant worden. Lekker met een frisse salade er bij en brood.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde asperges met kaas en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

dat is weer eens iets anders dan ei en ham…

Bekijk het recept

Koolrabi met peterselieroomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen!

Bekijk het recept