Franse preisoep

Franse preisoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers brood. Ook koud smaakt deze soep lekker!

Ingrediënten

500-700 g prei, 500 g aardappels, 3 tenen knoflook, 3 el boter (olie kan ook), ½ l bouillon (kip- rund of groente), 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse tijm (of 1½ tl gedroogde), 250 ml melk, p&z, optioneel room voor het serveren, bieslook of peterselie ter garnering

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm  en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer met wat bieslook of peterselie en misschien wat room.