Franse preisoep
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…
Bekijk het receptDie regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…
Bekijk het receptEen klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers brood. Ook koud smaakt deze soep lekker!
Ingrediënten
500-700 g prei, 500 g aardappels, 3 tenen knoflook, 3 el boter (olie kan ook), ½ l bouillon (kip- rund of groente), 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse tijm (of 1½ tl gedroogde), 250 ml melk, p&z, optioneel room voor het serveren, bieslook of peterselie ter garnering
Bereiding
Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer met wat bieslook of peterselie en misschien wat room.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »