Frisse salade van winterpostelein

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptWinterpostelein is elke keer weer een lekker frisse toevoeging aan de winterse kost. Wat een geluk, dit kleine groene spul! Deze keer combineerde ik hem met zo’n mooie bloedsinaasappel en wat walnoten. Simpel en heel smakelijk, zo hebben we het graag bij Kievit.
Ingrediënten
- 1 zakje winterpostelein
- 1 sinaasappel
- handje walnoten of hazelnoten
- voor de dressing:
- 5 el olijfolie
- 1 tl zachte honing
- 2 el azijn
- ½ tl mosterd
- p&z
Bereiding
Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Pel de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Meng de sinaasappelstukjes en dressing met de winterpostelein. Rooster de noten en hak ze grof en strooi die vlak voor het serveren over de salade.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 401
- Volgende »