Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…

Bekijk het recept

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…

Bekijk het recept

Winterpostelein is elke keer weer een lekker frisse toevoeging aan de winterse kost. Wat een geluk, dit kleine groene spul! Deze keer combineerde ik hem met zo’n mooie bloedsinaasappel en wat walnoten. Simpel en heel smakelijk, zo hebben we het graag bij Kievit.

 

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 1 sinaasappel
  • handje walnoten of hazelnoten
  • voor de dressing:
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl zachte honing
  •  2 el azijn
  • ½ tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Pel de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Meng de sinaasappelstukjes en dressing met de winterpostelein. Rooster de noten en hak ze grof en strooi die vlak voor het serveren over de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK