Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wortel-pakora’s

Lekker als bijgerecht of snack, bij de borrel of in de lunchbox

Bekijk het recept

Artisjokken met groene saus

Artisjokken met groene saus

Kievit’s favoriet!

Bekijk het recept

Winterpostelein is elke keer weer een lekker frisse toevoeging aan de winterse kost. Wat een geluk, dit kleine groene spul! Deze keer combineerde ik hem met zo’n mooie bloedsinaasappel en wat walnoten. Simpel en heel smakelijk, zo hebben we het graag bij Kievit.

 

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 1 sinaasappel
  • handje walnoten of hazelnoten
  • voor de dressing:
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl zachte honing
  •  2 el azijn
  • ½ tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Pel de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Meng de sinaasappelstukjes en dressing met de winterpostelein. Rooster de noten en hak ze grof en strooi die vlak voor het serveren over de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK