Gebakken andijvie met ui en hazelnoot

Gebakken andijvie met ui en hazelnoot

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Gebakken uien en knapperige nootjes maken andijvie nét weer even anders. Bij gekookte bietjes smaakt dat trouwens ook goed! Wil je geen noten, met gebakken  oesterzwammen is het ook lekker.

Ingrediënten

1 flinke struik andijvie, 1 el olie, 1 el boter, 1 tl vloeibare honing, 50 gr hazelnoten (andere noten kunnen ook), voor de uien: 1 el balsamicoazijn; 2 grote uien; ½ el bruine suiker; 1 el balsamicoazijn; 2 el olie.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de grill voor, heb je die niet, verhit dan een koekenpan met een dikke bodem. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Hussel ze om met de suiker, olie en azijn. Grill ze onder een hete grill of smoor ze in de koekenpan, ongeveer 2 x 5 min, tussendoor een keer omscheppen. Snijd lelijke stukjes van de andijviestronk af, maar laat de onderkant heel. Snijd de stronk in kwarten en was goed in een bak water. Zwiep het meeste water er uit. Verwarm 1 el olie en 1 el boter in een grote koekenpan en leg de andijvie met een snijkant naar beneden in de pan. Bak tot ze wat gaan kleuren en draai ze dan op de andere kant. Draai het vuur laag. Bestrijk de bovenkanten met een lepeltje vloeibare honing en sprenkel er 1 el balsamicoazijn over. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe, doe de deksel op de pan en laat op een heel laag vuur zacht worden. Kijk af en toe even of het niet te bruin wordt. Rooster de hazelnoten tot ze geuren en wat kleuren en laat ze afkoelen op een bordje. Serveer de uien en noten op de gebakken andijvie. Lekker met aardappels en vlees, maar ook met pasta of rijst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept