Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Print Friendly, PDF & Email

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij schnitzel? Jazeker, met een knapperrig korstje smaakt deze groente heerlijk! In dit recept, dat eigenlijk twee recepten in één is, gebruik je zowel de knol als het groene loof. Je kan natuurlijk ook één deel kiezen en er iets anders bijmaken. Een deel van het groene loof houd je over en dat kan je dan ergens verderop in de week gebruiken voor een lekker soepje! Wij zijn thuis dol op een romige risotto, vaak met venkel of bleekselderij, maar knolselderij kan dus ook. De schnitzel geeft een lekker krokant contrast. Nog een frisse salade erbij en je zit weer te smullen!

 

Ingrediënten

1 knolselderij met loof, Voor de risotto:, 350 g risottorijst, 1 liter bouillon (1 bouillonblokje), eventueel scheut witte wijn, 1 ui, 1 el olijfolie, 2 el boter, versgemalen peper, wat Parmezaanse kaas, Voor de schnitzels:, 1 ei, 2 el speltbloem, 6 el paneermeel of gemalen oud brood, 3 el geraspte Parmezaan, 1 tl Italiaanse kruiden, olie om te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd allereerst het groen van de knolselderij en was ongeveer de helft van het groen grondig. Dit snijd je fijn en gebruik je straks voor de risotto. De rest van het groen bewaar je voor een soepje binnenkort! Schil nu de knol van de selderij en snijd het in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kies de 4 grootste plakken uit voor de schnitzel en gebruik de rest (dat is misschien niet zo veel maar dat geeft niet) voor de risotto. Snijd deze reststukjes vast in kleine blokjes. Kook de 4 plakken selderij 5 min. in wat water met een snufje zout. Snipper vast een uitje. Rasp alvast de Parmezaanse kaas. Vis de knolselderij uit het water, gebruik het kookwater straks in de bouillon voor de risotto. Zet op het aanrecht 3 diepe borden klaar en 1 grote platte. In de eerst meng je de bloem met de Italiaanse kruiden. In de tweede klop je het eitje met een klein scheutje lauw water los. In het derde bord meng je het broodkruim met 3 el geraspte kaas. De vierde is om straks de gepaneerde schnitzel kwijt te kunnen.
Nu eerst de risotto beginnen. Vul het kookvocht van de knolselderij aan tot 1 liter en breng het aan de kook. Los er een bouillonblokje in op. Smelt in een pan met een dikke bodem 1 el boter samen met 1 el olie. Fruit de ui glazig en voeg dan de rijst toe. Roer tot alle korrels glanzen en blus het af met een royale scheut witte wijn, als je nog iets open hebt staan. Alleen bouillon gebruiken kan natuurlijk ook. Roer goed en voeg telkens als het vocht is opgenomen, weer een soeplepel bouillon toe. Na de eerste lepel bouillon voeg je de kleine blokjes knolselder toe. Zet de kookwekker op 18 min.
Nu ga je de schnitzels maken, maar tussen door blijf je ook bezig met de risotto! De knolselderijplakken dep je droog en wentel je dan eerst door de bloem, dan door het ei en daarna goed door het broodkruim. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en bak op middelhoog vuur de schnitzels mooi krokant. Intussen blijf je ook de risotto maken, Voeg na ongeveer 10 min. ook het groen van de knolselderij toe. Wanneer de risotto gaar en smeuïg is, roer je er nog een el boter door en laat hem voor het serveren heel even staan met een deksel op de pan. Serveer met wat versgemalen peper en wat Parmezaanse kaas en leg de schnitzel er bovenop.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK