Gebakken bloemkool met linzen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…
Bekijk het receptVroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…
Bekijk het receptBloemkool geroosterd uit de oven, dat is een heel lekkere variant op deze prachtige oer-Hollandse groente! In plaats van linzen kun je ook kikkererwten gebruiken, je kunt natuurlijk ook alleen de bloemkool maken en sla en peulvruchten achterwege laten. Heb je geen oven, dan bak je op zacht vuur de bloemkool in een grote koekenpan.
Ingrediënten
1 bloemkool, 1 ui, 1 blikje linzen, 1 pakje fetakaas, 2 tenen knoflook, puntje chilipoeder of paprika, 1 tl gemalen komijn, p&z, olie, half kropje sla, koriander of peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in plakjes, de stronk kan ook gewoon mee. Je kan grote plakken snijden, maar ook wat kleinere, wat je wilt. Sprenkel er olijfolie over, wat p&z en wat chilipoeder. Kruimel er de helft van de feta over en bak 10 min. in de oven. Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers er de 2 tenen knoflook boven uit en bak even mee. Doe de uitgelekte linzen erbij en maak op smaak met komijn en p&z. Warm goed door en zet even apart. Was de sla, schud droog en scheur in stukjes. Meng de sla met de wat afgekoelde bloemkool en linzen en bestrooi met wat gehakte peterselie of koriander en de rest van de feta.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »