Gegrilde aubergine met koriander

Gegrilde aubergine met koriander

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Aubergine en koriander zijn natuurlijk echt goede vrienden, daarom zitten ze ook samen in het pakket. Lekker om in een stoofgerecht te verwerken, heel goed met linzen of andere peulvruchten. Op zichzelf stoven kan ook, bakken in een grillpan is ook leuk, zelfs de barbecue kan, maar het liefst stop ik ze in de oven. Lekker makkelijk! Deze pindakaasmarinade maakt hem lekker hartig! Lekker bijgerecht bij stoofvlees of falafel, met rijst of couscous erbij.

Ingrediënten

  • 1 flinke aubergine
  • 1 el pindakaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn (of andere azijn)
  • , 1 tl sirachasaus of puntje sambal
  • 5 el yoghurt
  • half bosje koriander
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze dan in kwarten. Kerf overdwars in met een scherp mes, maar niet te diep. Meng in een kommetje de pindakaas met 2 el olie, sojasaus, azijn en sriracha tot een marinade. Leg de aubergineparten in een schaaltje en bestrijk ze royaal met marinade. Bak de aubergine 15 min. in de oven, bestrijk dan nogmaals met de marinade en bak nog 10-15 min.  Op de barbecue leggen kan ook. Roer 1 el olijfolie door de yoghurt en meng er wat p&z door. Was de koriander en hak het fijn. Serveer de warme aubergines met de yoghurt erover gesprenkeld en strooi er de koriander over.