Gele bietjes met tahin-citroensaus

gele bietjes met tahinsaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Gele bietjes hebben met hun smaak en kleur beslist mijn hart veroverd! Ik vind ze stiekem nóg lekkerder dan hun rode broertjes (of zijn het zusjes?).  Natuurlijk zou je dit gerecht ook met rode bietjes kunnen maken, of superfeestelijk, rode en gele om en om op een bord. Serveer ze dan ook meteen, want de rode bietjes geven hun kleur af!

Ingrediënten

  • 700 g gele bietjes
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tahin
  • snufje chilipoeder
  • 3 el citroensap
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 el gehakte peterselie
  • 2 el sesamzaadjes
  • zout

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de bietjes schoon en dep droog. Wrijf ze in met 3 el olijfolie en leg ze ieder op een stukje aluminiumfolie. Strooi er een beetje zout over en pak ze in met de folie. Bak ze in de oven gaar, dat duurt wel een uurtje. Intussen maak je het sausje voor de bieten. Meng in een blender 3 el heet water met 2 el tahin, fijngehakte knoflook, citroensap en 3 el olijfolie. Maak op smaak met zout, chilipoeder en eventueel een beetje ahornsiroop. Als je het te dik vindt, voeg je nog een lepel water en/of olie toe. Was een beetje peterselie en hak fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Prik met een scherp mes om te controleren of de bietjes al gaar zijn. Laat ze afkoelen, pak uit en verwijder het vel. Snijd ze met een scherp mes in dunne plakken en schik ze op een groot bord. Sprenkel de tahinsaus erover, strooi er de sesamzaadjes en gehakte peterselie over en serveer meteen.