Gemengde salade met een dressing uit Umbrië
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…
Bekijk het receptOp Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.
Bekijk het receptEen eenvoudige salade, met veel smaak en een goed uiterlijk. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten
400 g romaanse sla, 150 g boerenbrood, voor de dressing: 3 teentjes knoflook; 3 kleine takjes rozemarijn; 7 el olijfolie; 5 ansjovisfilets; 2 tl kappertjes; 3 el citroensap.
Bereiding
De salade wassen, drogen en in stukjes scheuren. Snijd de knoflook heel fijn en ris de rozemarijn van de takjes. Verwarm 4 el olie in een koekenpan en laat hierin de knoflook en de rozemarijn zachtjes bakken tot de knoflook bruin kleurt. Giet dan de olie door een zeef in een kommetje. Snijd het brood in kleine blokjes en rooster die in een droge koekenpan goudbruin. Hak de kappertjes en de ansjovis fijn en meng ze met de knoflookolie en de rest van de olie en citroensap. Meng de salade met de dressing en bestrooi met de croutons.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
