Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Een eenvoudige salade, met veel smaak en een goed uiterlijk. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

400 g romaanse sla, 150 g boerenbrood, voor de dressing: 3 teentjes knoflook; 3 kleine takjes rozemarijn; 7 el olijfolie; 5 ansjovisfilets; 2 tl kappertjes; 3 el citroensap.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

De salade wassen, drogen en in stukjes scheuren. Snijd de knoflook heel fijn en ris de rozemarijn van de takjes. Verwarm 4 el olie in een koekenpan en laat hierin de knoflook en de rozemarijn zachtjes bakken tot de knoflook bruin kleurt. Giet dan de olie door een zeef in een kommetje. Snijd het brood in kleine blokjes en rooster die in een droge koekenpan goudbruin. Hak de kappertjes en de ansjovis fijn en meng ze met de knoflookolie en de rest van de olie en citroensap. Meng de salade met de dressing en bestrooi met de croutons.