Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!
Bekijk het receptDeze salade kan ook met witlof gemaakt, de noten en de lekkere notenolie geven iets bijzonders!
Bekijk het receptUit de oven koken vind ik zo fijn! Doordat je minder vocht gebruikt wordt de smaak vaak intenser en bovendien hoef je minder vaak te roeren, dus kun je lekker nog wat anders doen. De was vouwen, bijvoorbeeld…..
Ingrediënten
1 bloemkool, 1 rode paprika, 2 el olie, 1-2 tl kerrie, ½ tl komijn, 1 teen knoflook, evt. chili- of paprikapoeder
Bereiding
Verwarm je oven voor op 200°C. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes, de stronk kan mee in plakjes (of knaag hem vast rauw op: zo lekker!!). Meng de bloemkool met de olie, de uitgeperste teen knoflook en de kruiden en verdeel over een bakplaat. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes en strooi die over de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 min. in de hete oven, halverwege een keer omscheppen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »