Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges

geschreven door Kievit op 13 mei 2022

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet! Natuurlijk aten we ze eerst heel klassiek met een mooie saus, vorige week belanden ze in de wok. Maar een hartige taart, dat is ook altijd leuk toch? Deze is niet ingewikkeld om te maken en zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten

  • 500 g asperges
  •  3 bosuitjes
  •  3 eieren
  • 200 g kruidenroomkaas
  •  5 of 6 plakjes bladerdeeg
  • eventueel plakjes of blokjes ham
  • boter
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 50 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Schil de asperges met een dunschiller en kook ze in 15-20 min. bijna gaar, laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C en leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Vet een quichevorm in met wat boter. Was de bosuien en snijd in ringetjes. Smelt een klontje boter in een koekenpannetje en smoor de bosui tot ze zacht is. Klop in een kom de eieren los met de roomkaas en voeg wat p&z toe. Bekleed de quichevorm met het deeg , druk randjes overlappend goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg de asperges op het deeg en strooi er desgewenst wat blokjes of in stukjes gesneden plakjes ham tussen. Meng de gebakken bosuitjes door het eierenmengsel en giet dit over de asperges. Bak in 30-35 min. gaar in de oven.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!