Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven

Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Uit de oven koken vind ik zo fijn! Doordat je minder vocht gebruikt wordt de smaak vaak intenser en bovendien hoef je minder vaak te roeren, dus kun je lekker nog wat anders doen. De was vouwen, bijvoorbeeld…..

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 rode paprika, 2 el olie, 1-2 tl kerrie, ½ tl komijn, 1 teen knoflook, evt. chili- of paprikapoeder

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°C. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes, de stronk kan mee in plakjes (of knaag hem vast rauw op: zo lekker!!). Meng de bloemkool met de olie, de uitgeperste teen knoflook en de kruiden en verdeel over een bakplaat. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes en strooi die over de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 min. in de hete oven, halverwege een keer omscheppen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK