Geroosterde pompoen met sjalot en salie
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!
Bekijk het receptO, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…
Bekijk het receptSupersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen.
Ingrediënten
1 pompoen, 3 el olijfolie, 1 takje salie, 50 g pecorinokaas, peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij en verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in schijven. Hussel ze op de bakplaat om met een scheut olie, bestrooi met wat zout en hak wat salieblaadjes fijn en strooi die er over. Rooster in de oven in 20-25 min. zacht, halverwege een keer keren. Schaaf de pecorino in plakjes en verdeel die over de pompoen en laat in de oven smelten.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »