Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Print Friendly, PDF & Email

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen.

Ingrediënten

1 pompoen, 3 el olijfolie, 1 takje salie, 50 g pecorinokaas, peper & zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij en verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in schijven. Hussel ze op de bakplaat om met een scheut olie, bestrooi met wat zout en hak wat salieblaadjes fijn en strooi die er over. Rooster in de oven in 20-25 min. zacht, halverwege een keer keren. Schaaf de pecorino in plakjes en verdeel die over de pompoen en laat in de oven smelten.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept