Geroosterde pompoen met sjalot en salie
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…
Bekijk het receptVroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…
Bekijk het receptSupersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen.
Ingrediënten
1 pompoen, 3 el olijfolie, 1 takje salie, 50 g pecorinokaas, peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij en verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in schijven. Hussel ze op de bakplaat om met een scheut olie, bestrooi met wat zout en hak wat salieblaadjes fijn en strooi die er over. Rooster in de oven in 20-25 min. zacht, halverwege een keer keren. Schaaf de pecorino in plakjes en verdeel die over de pompoen en laat in de oven smelten.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »