Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen.

Ingrediënten

1 pompoen, 3 el olijfolie, 1 takje salie, 50 g pecorinokaas, peper & zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij en verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in schijven. Hussel ze op de bakplaat om met een scheut olie, bestrooi met wat zout en hak wat salieblaadjes fijn en strooi die er over. Rooster in de oven in 20-25 min. zacht, halverwege een keer keren. Schaaf de pecorino in plakjes en verdeel die over de pompoen en laat in de oven smelten.