Geroosterde pompoen met ui en salie

geroosterde pompoen met ui, salie en kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Classic coleslaw

knapperige slade met spitskool en geraspte wortel
Bekijk het recept

Linzensoep met Chinese kool

linzensoep met chinese kool

Deze linzensoep met Chinese kool is verwarmend maar ook fris, dus ook geschikt voor wat koelere dagen. Je kan hem…

Bekijk het recept

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen. Het is ook verrassend lekker bij pasta en een romige sausje.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 16 blaadjes salie
  • 50 g pecorinokaas
  • peper & zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij, verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in stukjes, misschien heb je aan een halve pompoen al genoeg. Pel de uien en snijd in parten. Hussel pompoen en ui op de bakplaat om met wat olijfolie. Vet 8 salieblaadjes in met olie en leg ze op de bakplaat in een hoekje. Snijd de andere blaadjes fijn en strooi over de pompoen. Geef wat p&z en bak 15 min. in de hete oven. Haal dan vast de hele salieblaadjes van de bakplaat en leg ze even op een keukenpapiertje. Keer de pompoen, bestrooi met de kaas en bak nog 10 min. in de oven. Serveer met de krokante salieblaadjes.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept