Linzensoep met Chinese kool

Print Friendly, PDF & Email

Deze linzensoep met Chinese kool is verwarmend maar ook fris, dus ook geschikt voor wat koelere dagen. Je kan hem makkelijk van te voren maken. Soep die een dagje mag rusten smaakt de dag er op nog beter, wist je dat? Koel hem wel snel terug, zeker met de linzen in de soep is dat belangrijk. Eiwitrijke soepen bederven sneller!

Ingrediënten

1 Chinese kool, 200 g bruine linzen, 1 grote ui, 1 grote teen knoflook, ½ el kokosolie, 2 bouillonblokjes, 1 el appelciderazijn, 1 tl basilicum, 2 laurierblaadjes, 1 tl miso, 1 blikje gehakte tomaten, sambal of hottie naar smaak, p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kijk de linzen na op steentjes, was ze en zet ze met ruim water en het laurierblaadje op het vuur. Kook ze in ongeveer 25-30 min. gaar, laat ze niet te zacht worden. Pel de ui en knoflook, snipper de ui. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui zacht. Pers de knoflook erbij, voeg basilicum toe en een laurierblad. Bak 2 min. en voeg dan 1 el azijn toe. Prak de bouillonblokjes fijn op de bodem op van de pan, voeg dan de gehakte tomaten toe en twee blikjes water. Breng aan de kook en snijd intussen de Chinese kool in reepjes. Voeg toe aan de soep en kook 15 min. Voeg dan ook de linzen (en het kookvocht) toe. Maak van het vuur af op  smaak met miso en p&z. Hottie of sambal kan ieder naar wens er door doen, of je roert het er alvast door, afhankelijk van je gezinssamenstelling. Strooi er eventueel wat gehakte peterselie of koriander over en serveer.