Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptSpruitjes zijn superlekker, gelukkig vinden onze kinderen dat ook. Dat duurde wel even, maar met geduld en dikke lagen kaassaus hebben ze spruiten leren eten. Ik geloof echt in kinderen leren eten en dat betekent dat ze moeten proeven. Iets niet lekker vinden mag, maar altijd proeven, elke keer weer opnieuw, dat helpt. En dat wordt makkelijker als je ook iets lekkers op je bord hebt. Dus bij spruitenvrezers zou dat kaassaus kunnen zijn, of knapperige spekjes tussen de spruiten. Sommigen gaan voor spruiten met banaan, maar persoonlijk trekt me dat helemaal niet. Wij zijn inmiddels gevorderd, onze middelste dochter maakte deze spruiten uit de oven. Ik hoefde alleen nog maar een foto te maken en kon daarna aanschuiven. Heerlijk als opvoeding werkt. Wij aten er romige saus en pasta bij, een prima combinatie!
Ingrediënten
- 700 g spruitjes
- 250 g rode ui
- 3 takjes tijm of gemengde Italiaanse kruiden
- p&z
- 2 el olijfolie
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Dat is best een werkje, dus het is een idee om dat gezamenlijk tijdens een pauze aan tafel te doen. Pel de uien, halveer ze ook en snijd ze in partjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de spruitjes circa 1 minuut in kokend water met zout. Giet ze af en spoel onder koud water. Schep de spruitjes op de bakplaat om met rode ui, tijm en olie. Breng op smaak met versgemalen p&z. Rooster de spruitjes in het midden van de oven in ongeveer 25 min. lichtbruin en beetgaar, schep een paar keer om.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »