Geroosterde stoofpeertjes
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…
Bekijk het receptPastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptDat is leuk, ook stoofperen kunnen in de oven bereid. Met knoflook en rozijnen, heel eenvoudig. Het maakt een leuk bijgerecht bij gestoofde wintergroenten en bijvoorbeeld aardappelpuree. Deze keer dus geen slagroom op de peertjes!
Ingrediënten
700 g stoofperen, 50-75 g rozijnen, 2 tenen knoflook, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 100 ml rode wijn, 3 el olijfolie
Bereiding
Breng de rozijnen in ruim water aan de kook, neem dan de pan van het vuur en laat ze in het water afkoelen. Laat ze daarna in een zeef uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Schil de peren, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen. Schep de parten peer in een braadslede om met knoflook, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, wijn, wat zout en olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en leg er een stukje aluminiumfolie over. Bak 20 min., haal het folie er af, schep om en bak nog 10-20 min. zonder folie bruin en gaar.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »