Geroosterde stoofpeertjes

Geroosterde stoofpeertjes met knoflook en rozijnen

geschreven door Kievit op 17 januari 2020

Dat is leuk, ook stoofperen kunnen in de oven bereid. Met knoflook en rozijnen, heel eenvoudig. Het maakt een leuk bijgerecht bij gestoofde wintergroenten en bijvoorbeeld aardappelpuree. Deze keer dus geen slagroom op de peertjes!

Ingrediënten

  • 700 g stoofperen
  • 50-75 g rozijnen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 100 ml rode wijn
  • 3 el olijfolie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 45 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Breng de rozijnen in ruim water aan de kook, neem dan de pan van het vuur en laat ze in het water afkoelen. Laat ze daarna in een zeef uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Schil de peren, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen. Schep de parten peer in een braadslede om met knoflook, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, wijn, wat zout en olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en leg er  een stukje aluminiumfolie over. Bak 20 min., haal het folie er af,  schep om en bak nog 10-20 min. zonder folie bruin en gaar.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!