Geroosterde stoofpeertjes

Geroosterde stoofpeertjes met knoflook en rozijnen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Dat is leuk, ook stoofperen kunnen in de oven bereid. Met knoflook en rozijnen, heel eenvoudig. Het maakt een leuk bijgerecht bij gestoofde wintergroenten en bijvoorbeeld aardappelpuree. Deze keer dus geen slagroom op de peertjes!

Ingrediënten

700 g stoofperen, 50-75 g rozijnen, 2 tenen knoflook, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 100 ml rode wijn, 3 el olijfolie

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng de rozijnen in ruim water aan de kook, neem dan de pan van het vuur en laat ze in het water afkoelen. Laat ze daarna in een zeef uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Schil de peren, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen. Schep de parten peer in een braadslede om met knoflook, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, wijn, wat zout en olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en leg er  een stukje aluminiumfolie over. Bak 20 min., haal het folie er af,  schep om en bak nog 10-20 min. zonder folie bruin en gaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK