Gestoofde venkel met citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptWonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…
Bekijk het receptVenkel en citroen, die zijn zo lekker samen! Citroen is sowieso een favoriete smaakmaker in huize Kievit. Een beetje sap haalt je gerecht op, een beetje rasp ook. En allebei kan natuurlijk ook!
Ingrediënten
700 g venkel, 1 el olijfolie, 1 steranijs, 2 dl water, snufje tijm, snufje oregano, 2 blaadjes laurier, ½ tl karwijzaad, p&z, 1 citroen, handje peterselie
Bereiding
Snijd de venkel in dikke plakken, op zo’n manier dat ze allemaal een stukje van de wortelaanzet hebben, dat houdt ze bij elkaar. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de venkel even aan. Rasp een klein beetje citroenschil boven de venkel en voeg de steranijs, tijm, oregano, laurier en karwijzaad toe en voeg het water toe. Breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden. Controleer na vijf minuten het waterniveau en de gaarheid, vul eventueel wat aan. Vis steranijs en laurierblad uit de venkel en giet een beetje citroensap over de venkel, schep voorzichtig om en proef even voor p&z. Serveer met wat gehakte peterselie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 393
- Volgende »