Gestoofde venkel met citroen

Gestoofde venkel met citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Venkel en citroen, die zijn zo lekker samen! Citroen is sowieso een favoriete smaakmaker in huize Kievit. Een beetje sap haalt je gerecht op, een beetje rasp ook. En allebei kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

700 g venkel, 1 el olijfolie, 1 steranijs, 2 dl water, snufje tijm, snufje oregano, 2 blaadjes laurier, ½ tl karwijzaad, p&z, 1 citroen, handje peterselie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de venkel in dikke plakken, op zo’n manier dat ze allemaal een stukje van de wortelaanzet hebben, dat houdt ze bij elkaar. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de venkel even aan. Rasp een klein beetje citroenschil boven de venkel en voeg de steranijs, tijm, oregano, laurier en karwijzaad toe en voeg het water toe. Breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden. Controleer na vijf minuten het waterniveau en de gaarheid, vul eventueel wat aan. Vis steranijs en laurierblad uit de venkel en giet een beetje citroensap over de venkel, schep voorzichtig om en proef even voor p&z. Serveer met wat gehakte peterselie.