Gevulde courgettes
Voor de verandering eens geen vegetarisch recept, al kan het misschien best met vegetarisch gehakt. Ik gebruikte lamsgehakt, dat is wel mijn favoriet. Ik werd geïnspireerd door de heerlijke ‘tomates farci‘ op de ’table d’hôte’ van Yvonne op de camping. Ook zij gebruikte lamsgehakt, dat heeft zo’n uitgesproken smaak en wij vinden het heerlijk. Bovendien lopen schapen eigenlijk altijd lekker buiten, dus zelfs als het vlees niet biologisch is, hebben de dieren het wel goed gehad. Schapen gaan simpelweg dood als je ze opsluit. Nou ja, ik dwaal af. Gevulde groente, dat was het idee. Mijn dochters zijn niet zo dol op gebakken courgette, maar hiervan zaten ze echt te smullen! Het is even wat werk, maar beslist de moeite waard.
Ingrediënten
2 flinke courgettes of 3 kleinere, 1 teen knoflook, 300 g gehakt, 1 ei, 1 tl Provençaalse kruiden, olijfolie, p&z
Bereiding
Was de courgettes en snijd boven- en onderkant recht af. Ik kreeg bezoek en maakte kleine stukjes overdwars, je zou ze ook in de lengte kunnen halveren, misschien moet je de onderkant een klein beetje bijsnijden, zodat ze goed blijven liggen. Hol de courgettes met een scherpe lepel of een meloenbolletjessteker voor een deel uit, het vruchtvlees kun je morgen gebruiken voor een simpel soepje. Bestrooi de binnenkanten met een beetje zout en laat ze ondersteboven even staan. Verwarm de oven vast voor op 180°C. Maak het gehakt aan met een ei, 1 tl zout en royaal peper, de Provençaalse kruiden en een teen knoflook uit de pers. Dep de courgettes droog met een stukje keukenpapier en vul ze met het gehakt. Zet ze in een passende ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif ze in de oven en bak ze 20-25 min. tot de courgettes wat zacht worden en het gehakt gaar is. Lekker met rijst en een tomatensaus met paprika en olijven en een frisse, groene salade.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 369
- Volgende »