Groenlof met room

groenlof met puree en worst

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Deze week een heel eenvoudig recept voor de groenlof, zoals je ook andijvie zou kunnen eten. Gewoon simpel, met puree en een  – al dan niet – vegetarisch worstje, dat is ook wel weer eens lekker. Het bittertje in de groenlof kan je verminderen door de groente pas na het snijden te wassen, deze week blancheren we hem even en stoven daarna nog even verder.

Ingrediënten

  • 1 krop groenlof
  • snufje foelie
  • 2 dl (plantaardige) room
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de groenlof bladeren en snijd in dunne reepjes. Breng een pan water met een tl zout aan de kook en blancheer de groente een paar minuten. Giet het af in een vergiet en spoel er wat koud water over. Verwarm de room in een ruime pan, doe er de foelie bij (of vervang het door nootmuskaat) en stoof de groenlof een kleine 5 minuten in de room en geef wat peper.