Groenlof met tomaat en rozemarijn

gestoofde groenlof met stukjes tomaat, rozemarijn en geroosterde pijnboompitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Groenlof is geen populaire groente, hij is onbekend en veel mensen vinden heb een beetje te bitter. In Huize Kievit zijn we juist dol op groenten met een bittertje, maar ik begrijp als je er een beetje voor terugdeinst. Dat bittertje kun je prachtig compenseren met wat andere lekker smaakjes, zoals in deze versie met zongedroogde tomaat. Dat maakt de groente meteen veel toegankelijker. Vind je het nog steeds taakstellend, raps er dan ook nog maar wat kaas overheen.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 stronk groenlof
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 1 el balsamcico-azijn
  • peper
  • 2 el pijnboompitjes

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper deze. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui glazig. Ris ede naaldjes van een takje rozemarijn en hak fijn, voeg toe aan de pan. Spoel de groenlof onder de kraan en halveer, snij een eventuele kern er uit en snijd dan in niet te kleine stukjes. Voeg toe aan de pan. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg ook toe. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes tot ze wat kleuren. Bak de groenlof tot je het gaar genoeg vindt, voeg balsamicoazijn toe en geef wat peper. Bestrooi met de pitjes en serveer.