Kervelsoep

Kervelsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Natuurlijk moest ik, met de rijtjes mooie kervel in de kas, ook een kervelsoepje uitproberen! En dat is zo lekker, dat we aan tafel ons afvroegen of we niet nog snel nóg een paar rijtjes van dit lekkere kruidje zullen zaaien. Deze soep is supersimpel en lekker. Traditioneel wordt de soep wanneer hij klaar is verrijkt door er  – van het vuur af – een met room een losgeklopte ei-dooier door te roeren, persoonlijk vond ik dit helemaal niet nodig.

Ingrediënten

1 bosje kervel, 2 uien, 1 prei, 2 flinke aardappels, 2 bouillonblokjes (ik gebruikte kippenbouillon), scheutje olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Was de prei en snijd in ringetjes. Was de kervel en pluk het groen van de steeltjes, hak de steeltjes grof en zet het groen even opzij. Verwarm een schutje olie in een soeppan en fruit de ui glazig. . Voeg de aardappel, prei en kervelsteeltjes toe en druk de bouillonblokjes stuk op de bodem van de pan. Voeg 1 liter heet water toe en breng aan de kook. Laat in 15-20 min. gaar koken op zacht vuur.  Draai het vuur uit en pureer dan de soep met een goede staafmixer. Hak het kervelgroen fijn en mix deze ook door de soep. Proef voor p&z.