Knolselderij met kaas

Knolselderij met kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Knolselderij met kaas, dat is super simpel en zoiets als een stukje vlees bij je maaltijd: zo’n lekker extra hartig hapje. Behalve dan dat je nu opeens vegetarisch eet. En die groentenorm haal je echt met gemak!

Ingrediënten

  • 1 grote plak knolselderij per persoon
  • scheut olijfolie
  • snuf oregano
  • zout
  • per persoon paar plakjes kaas naar keuze: pecorino of boerenkaas maar blauwe kaas misstaat ook niet…

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Reken op 1 plak per persoon. De kronkelige onderkant reserveer je voor een soepje of tomatensaus binnenkort, of gebruik hem gerapt in een salade met wortel samen. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan (of neem er twee) en bak op laag vuur de plakken knolselderij. Bestrooi de bovenkant met zout en oregano en doe eventueel een deksel op de pan. De truc is om ze echt langzaam te bakken, dan worden ze zacht en houden ze toch een bite. Keer na 10 min. om en bak de andere kant. Als ze bijna zacht genoeg zijn (nog 10 min.), beleg je elke plak met plakjes kaas en laat dit smelten, met een deksel op de pan lukt dat beter. Een heerlijk bijgerecht!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK