Knolselderij met kaas

Knolselderij met kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Knolselderij met kaas, dat is super simpel en zoiets als een stukje vlees bij je maaltijd: zo’n lekker extra hartig hapje. Behalve dan dat je nu opeens vegetarisch eet. En die groentenorm haal je echt met gemak!

Ingrediënten

  • 1 grote plak knolselderij per persoon
  • scheut olijfolie
  • snuf oregano
  • zout
  • per persoon paar plakjes kaas naar keuze: pecorino of boerenkaas maar blauwe kaas misstaat ook niet…

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Reken op 1 plak per persoon. De kronkelige onderkant reserveer je voor een soepje of tomatensaus binnenkort, of gebruik hem gerapt in een salade met wortel samen. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan (of neem er twee) en bak op laag vuur de plakken knolselderij. Bestrooi de bovenkant met zout en oregano en doe eventueel een deksel op de pan. De truc is om ze echt langzaam te bakken, dan worden ze zacht en houden ze toch een bite. Keer na 10 min. om en bak de andere kant. Als ze bijna zacht genoeg zijn (nog 10 min.), beleg je elke plak met plakjes kaas en laat dit smelten, met een deksel op de pan lukt dat beter. Een heerlijk bijgerecht!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK