Veldsla salade met peer en kaas

Print Friendly, PDF & Email

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe kaas, maar ook geitenkaas of lekker zoute feta doen het prima. Je kunt de peer ook vervangen door appel, de ui weglaten, de nootjes vervangen door pitjes die je nog in je kast hebt staan: speel met wat je hebt in de keuken!  Als de peer nog een beetje onrijp is, kan je hem wat zachter bakken in de oven! Verwarm de oven voor op 180°C.  Schil als je wilt de peer, halveer hem en haal het klokhuis er uit. Leg de twee helften met de platte kant naar boven op een bakplaat. Sprenkel er een beetje honing over en bak ze 10 minuten. Laat de peer afkoelen en snijd in plakjes.

 

Ingrediënten

1 zakje veldsla, 1 kleine rode ui, 2 peren, 125 g zachte geitenkaas (of feta of blauwe kaas), 1 handje walnoten of pecannoten, Voor de dressing:,3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de veldsla, verwijder lelijke blaadjes en zwier droog. Klop de dressing in een kommetje. Was de peer en snij deze in plakjes. Snij de rode ui in fijne ringen. Rooster de noten eventueel in een droge koekenpan en laat ze even afkoelen op een bordje. Verdeel de veldsla over een grote schaal (of losse bordjes) en sprenkel de dressing erover. Verdeel de plakjes peer over de salade, daarna de ui en noten. Kruimel de geitenkaas over de salade en serveer.