Komkommer met pinda-koriander dressing

Komkommer met pinda-koriander dressing

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

De koriander op onze tuin heeft bloemetjes. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, al zijn de bloemetjes erg lieflijk. De kou in het vroege voorjaar zorgde dat de plant vervroegd dacht aan haar voortbestaan en vast ging bloeien. Wij ontdekten dat het fijne loof en ook de jonge bloemetjes eigenlijk prima smaken, het is echt heel lekkere koriander. Dus hoewel niet helemaal marktconform, hakken we vrolijk alles fijn en strooien het over deze zomerse komkommersalade!

 

 

Ingrediënten

1 komkommer, voor de dressing:, 2 el pindakaas, 1 el limoensap (of iets meer), 2 el rijstazijn, 1 el sojasaus, eventueel ook 1 tl Thaise vissaus, 1 el zoete chilisaus, 2 el zonnebloemolie, p&z, Verder nog:, 2 el gehakte verse koriander, eventueel 1 el gezouten pinda’s om te garneren

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de komkommer in blokjes. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en roer met een garde tot een gladde saus. Schep de komkommer in een schaal, hussel door met de dressing. Hak de koriander fijn. Eventuele kleine bloemetjes in de koriander kun je gewoon eten, dikke steeltjes haal je er beter uit. Strooi de pinda’s en de koriander over de komkommer en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK