Komkommersla met rucola en ui

Komkommersla met rucola en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Deze snelle salade van komkommer en rucola combineert fris, zoet en pittig en is supersnel klaar. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels (uit de oven) en gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • bosje rucola
  • 1 sjalotje/bosui of wat bieslook
  • 1 appel met rode schil
  • 3 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola en zwier droog, pel en snipper het sjalotje, of snijd bosui of bieslook fijn. Was de appel en komkommer. Snijd de komkommer in blokjes, de ui in ringetjes, de appel in partjes en de rucola hak je in grove stukken. Hussel alles om met de olie, azijn en wat p&z en klaar is je frisse salade.