Koolraap salade met citroen

Koolraapsalade met citroensaus en appelstukjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Vitamine C, dat is goed bij heersende virussen! Vitamine C heeft je lichaam nodig om het afweermechanisme goed te laten werken, dus wij komen met zwaar geschut: de koolraap! Echt een bommetje vol vitamine C en je kan er van alles mee! Soep, pizza ,maar ook deze frisse salade. Mijn kinderen, geen liefhebbers van koolraap helaas, vonden deze salade heel lekker, dankzij de frisse hulp van citroen.

Ingrediënten

½ koolraap, 1 appel met rode schil, 2 tl geraspte citroenschil en 3 el citroensap, 5 olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer het citroensap en de olie tot een smeuïge saus en breng die op smaak met citroenrasp en p&z. Schil de koolraap en rasp hem met een grove rasp. Meng de koolraap met de saus. Snijd de appel in kwarten, haal het klokhuis eruit en snijd in kleine blokjes. Meng met de koolraap en laat de salade even een tijdje staan, dat verbetert de smaak.