Pizza met koolraap

Print Friendly, PDF & Email

pizza met koolraap en paprika en rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolraap is niet alleen prachtig om een mooie Sint-Maarten lampion mee te maken, het is ook prachtig vitaal november eten! Alle zonnekracht wordt opgeslagen in deze toch wat onooglijke knol. Een heuse vitamine C bom, dat is het! Helaas, mijn kinderen blieven het niet echt. Dus ik zin op manieren om hem toch naar binnen te loodsen. Deze pizza is niet hun favoriet, maar het deed ze wel koolraap eten! Ik koos voor een helemaal vegan versie met tofu en vegan kaas, maar natuurlijk kan roomkaas en geraspte echte kaas ook, misschien is iets meer pit wel goed voor deze pizza. Eventueel wat plakjes salami onder de koolraap zouden goed smaken, peinsde ik. Maar wij hadden een dagje zonder vlees, dus dat komt misschien een volgende keer weer.

Ingrediënten

1 koolraap, 1 kleine rode ui, 1 handje rucola, 2 tl oregano, 250 g roomkaas (of:,1 pakje zijdentofu, 3 el edelgistvlokken, 1 el pesto), 2 el olijfolie, 2 el kappertjes, 75 g geraspte (vegan) kaas, p&z, voor het pizzadeeg:, 300 g meel, 1 el gedroogde gist (1 zakje), 3 el olijfolie, 150 ml water, snuf zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Het pizzadeeg maak je al een uurtje eerder, want dat moet een uur rijzen. Meng meel met gist , zout, olijfolie en ongeveer 150 ml lauwwarm water tot een soepel deeg en laat het onder een vochtig gemaakte theedoek op een warme plek een uurtje rijzen.  Schil de koolraap en snijd in plakjes of dunne reepjes, je hebt ongeveer 500 g koolraap nodig voor dit recept. Pel ook de ui en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes. Als je geen roomkaas gebruikt maar zijdentofu, roer je dit los met 3 el edelgist en 1 el pesto. Stoom of kook de reepjes koolraap beetgaar in ongeveer 5 min. laat dan een beetje afkoelen. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en rol het deeg uit tot een grote lap die de bakplaat bedekt. Verdeel de roomkaas of het tofumengsel over het deeg. Meng in een kom de koolraap, ui, paprika met 2 el olijfolie, oregano, een snuf zout en royaal peper. Verdeel dit mengsel over het deeg. Verdeel de kappertjes over de pizza en strooi de kaas over het geheel. Bak ongeveer 20 min. in de oven en serveer met de rucola erover gestrooid.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK