Koolraap salade met citroen

Koolraapsalade met citroensaus en appelstukjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kievit’s kaassaus

Een basic voor je kookrepertoire

Bekijk het recept

Polenta met auberginesaus

Smakelijk en troostrijk

Bekijk het recept

Vitamine C, dat is goed bij heersende virussen! Vitamine C heeft je lichaam nodig om het afweermechanisme goed te laten werken, dus wij komen met zwaar geschut: de koolraap! Echt een bommetje vol vitamine C en je kan er van alles mee! Soep, pizza ,maar ook deze frisse salade. Mijn kinderen, geen liefhebbers van koolraap helaas, vonden deze salade heel lekker, dankzij de frisse hulp van citroen.

Ingrediënten

½ koolraap, 1 appel met rode schil, 2 tl geraspte citroenschil en 3 el citroensap, 5 olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer het citroensap en de olie tot een smeuïge saus en breng die op smaak met citroenrasp en p&z. Schil de koolraap en rasp hem met een grove rasp. Meng de koolraap met de saus. Snijd de appel in kwarten, haal het klokhuis eruit en snijd in kleine blokjes. Meng met de koolraap en laat de salade even een tijdje staan, dat verbetert de smaak.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK