Koude verveine infusie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.
Bekijk het receptVorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…
Bekijk het receptHmmm, hou dat zomergevoel nog een beetje vast met een lekker koele infusie! Het smaakt heerlijk en het ziet er zo lekker zomers uit. Natuurlijk kun je ook gewoon lekkere warme thee maken met onze verveine, of het zelfs verwerken in een gerecht. Wat dacht je van verveinepesto bij je sperziebonen? Of gebruik het in een marinade voor makreel of witvis, ook erg lekker.
Ingrediënten
- 2-3 takjes verveine
- 1 plakje citroen
- paar aardbeitjes, frambozen of takje aalbessen
- eventueel een paar blaadjes munt
Bereiding
Stop de blaadjes van 2 of 3 takjes verveine (of de takjes in hun geheel, dat kan ook) in een mooie glazen fles of kan en vul die met koel water. Voeg een schijfje citroen toe en een paar aardbeitjes of ander fruit, eventueel ook een paar blaadjes munt. Laat een half uurtje of langer in de koelkast staan en drink het lekker koel!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 401
- Volgende »