Kruidige bieten

gestoofde blokjes biet met citroengras

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kruidige wortels met dille

Kruidige wortels met dille en zonnebloempitjes

Wortels uit de oven kunnen op veel verschillende manieren, deze keer maakte ik ze kruidig en een beetje zoet-zuur met…

Bekijk het recept

Koolraap-rode paprikaspaghetti met blauwe kaas

spagetti koolraap
Bekijk het recept

Er zijn mensen, die menen dat bietjes koken lang duurt. Ja, oké’, ze hebben even tijd nodig, maar intussen kan je prima iets anders doen, je hoeft er heus niet de hele tijd naast te staan, dus zo ingewikkeld is het niet. Als je nou weet dat je ’s avonds bietjes wilt eten en je hebt weinig tijd dan is hier een gouden tip: kook ze in de ochtend al! En dat hoeft niet persé een uur, je kan ze simpelweg aan de kook brengen, 5 min. laten koken en dan, meteen van het vuur af, in een paar kranten inpakken en dan in je bed zetten. (Ik heb zelf een soort moderne hooikist: een kussen waar in het in kan zetten, zoek maar eens op ‘eco-stoof’). (Niet vergeten even je huisgenoten te laten weten dat er een pan in bed staat 😊! )  ‘s Avonds zijn je bietjes klaar (al eerder), je haalt het schilletje er af en doet er mee wat je wilt. Niks niet moeilijk dus en echt veel lekkerder dan bieten uit zo’n plastic zakje uit het koelvak. |
Als je die tijd nou niet hebt…. probeer dan eens deze kruidige bieten, gewoon in blokjes snijden en stoven, in een half uurtje klaar en verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 700 g bieten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaneelstokje
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 laurierblad
  • snuf zout
  • olie om te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook. Verwarm in een ruime pan een royale hoeveelheid olie en fruit de ui en knoflook glazig op laag vuur. Intussen schil je de rauwe bieten en snijd ze in blokjes (doe handschoenen aan als je vanavond/morgen iets representatiefs moet doen). Snijd de bieten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Kneus de stengel citroengras of leg er een knoop in en voeg toe aan de pan. Schil een stukje gember en hak dit fijn, voeg ook toe. Dan nog een stokje kaneel, laurierblad en wat steranijs en een snuf zout, roer alles om en giet er een beker water bij. Stoof in 20 min. met een deksel op de pan gaar. Lekker met stoofvlees of gebakken tempé en rijst.