Rode bieten salade met ui en appel

Print Friendly, PDF & Email

rode bieten salade met ui en appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wat te doen met de bieten? De augurken zijn in de aanbieding, meer heb ik niet nodig om lekker deze klassieke bietensalade te maken. Heerlijk met vis, maar in de week zonder vlees aten we er falafel bij, ook een fijne combi. Gebakken aardappels zijn er ook erg lekker bij en een yoghurt-knoflook sausje!

Ingrediënten

700 g rode bieten, 1 appel, 2-3 augurken, 1 middelgrote ui, 1-2 el witte wijnazijn, 3 el olijfolie, 1 el gembersiroop, peterselie of verse dille, p&z

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bieten gaar in ruim water, dat kan ook al een dag van te voren. Afhankelijk van de grootte van de bieten duurt dat 40 tot 60 min. Laat afkoelen en verwijder het velletje en de bovenkant. Meng in een kom de azijn met de olie, gembersiroop en wat p&z. Pel de ui en snipper fijn. Meng met de dressing. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de augurken in plakjes of stukjes. Snijd de bieten in kleine blokjes of rasp ze grof en meng met de appel en augurk door de dressing. Hak de dille fijn en strooi over de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK