Landkers soepje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…
Bekijk het receptBleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…
Bekijk het receptIn de kas heeft Sebastiaan iets nieuws uitgeprobeerd: landkers. Een prachtig uitziend gewasje en nog smakelijk en gezond bovendien. Landkers wordt ook wel Barbarakruid, veldkers of winterkers genoemd. Het lijkt erg op waterkers, maar , je snapt het al, deze groeit op het land! Juist nu de verse blaadjes schaars worden, is dit gewasje een prachtige bron van vitamine C. En er zitten nog meer goede stofjes in, zoals calcium, best wat ijzer, magnesium, mangaan, mosterdolie (dat proef je!), vitamine B1 en B2. En wij vinden het ook gewoon lekker! Op een boterham, door de salade, of, net als we met waterkers wel eens doen: een lekker soepje. Kook de landkers maar superkort: dat is het behoud van smaak en die goede stofjes!
Ingrediënten
2 toefjes landkers, 2 flinke aardappelen, 1 ui, olijfolie, 700 ml water en 1 groentebouillonblokje, room of crème fraîche naar keuze
Bereiding
Snijd de voetjes van de toefjes landkers en was het zorgvuldig. Hak het grof, houdt eventueel een paar blaadjes achter als garnering. Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de aardappels toe en bak even mee. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en roer er 700 ml water bij. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Voeg de fijngehakt landkers toe, kook 1 minuut en pureer de soep met een staafmixer. Proef voor p&z en garneer met – als je wilt – een dotje crème fraîche en een blaadje.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 397
- Volgende »