Landkers soepje

Print Friendly, PDF & Email

Soep met landkers ernaast

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

In de kas heeft Sebastiaan iets nieuws uitgeprobeerd: landkers. Een prachtig uitziend gewasje en nog smakelijk en gezond bovendien. Landkers wordt ook wel Barbarakruid, veldkers of winterkers genoemd. Het lijkt erg op waterkers, maar , je snapt het al, deze groeit op het land! Juist nu de verse blaadjes schaars worden, is dit gewasje een prachtige bron van vitamine C. En er zitten nog meer goede stofjes in, zoals calcium, best wat ijzer, magnesium, mangaan, mosterdolie (dat proef je!), vitamine B1 en B2. En wij vinden het ook gewoon lekker! Op een boterham, door de salade, of, net als we met waterkers wel eens doen: een lekker soepje. Kook de landkers maar superkort: dat is het behoud van smaak en die goede stofjes!

Ingrediënten

2 toefjes landkers, 2 flinke aardappelen, 1  ui, olijfolie, 700 ml water en 1 groentebouillonblokje, room of crème fraîche naar keuze

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de voetjes van de toefjes landkers en was het zorgvuldig. Hak het grof, houdt eventueel een paar blaadjes achter als garnering. Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de aardappels toe en bak even mee. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en roer er 700 ml water bij. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Voeg de fijngehakt landkers toe, kook 1 minuut en pureer de soep met een staafmixer. Proef voor p&z en garneer met – als je wilt – een  dotje crème fraîche en een blaadje.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK