Mais met basilicumboter

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…
Bekijk het receptPastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…
Bekijk het receptMais is zo’n heerlijke seizoens-traktatie in de zomer, de meeste kinderen zijn er dol op. Lekker zoet, lekker met je handen eten en de vrolijke kleur helpt vast ook mee aan het eet plezier. Je hoeft mais niet lang te koken, op de barbecue garen kan ook. O wat is het toch heerlijk, dat het nog zomer is!
Ingrediënten
- 4 maïskolven
- 20 blaadjes basilicum
- naar smaak klein stukje peper
- 3 el zachte boter
- beetje zout
Bereiding
Zet een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Was 20 basilicumblaadjes en dep ze voorzichtig droog. Hak ze zo fijn je kunt. Hak ook een stukje peper fijn. Meng in een kommetje met de boter en een beetje zout. Schep het mengsel op een stukje bakpapier en maak er een rolletje van, leg die even in de vriezer. Haal de bladeren en het haar van de maiskolven (ik snijd boven- en onderkant een stukje af) en kook ze in 5 min. gaar, giet ze daarna af. Serveer elke maiskolf met een plakje van de boter. * Je kunt de maiskolven ook op de barbecue garen, verpak ze met bladeren en al in een stukje aluminiumfolie, zo blijven de korrels lekker sappig.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 400
- Volgende »