Maïsblini’s

blini met mais

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant met maïs. Ze zijn heerlijk met gebakken vis (kies duurzaam!), een schepje zure room en een pittige salsa. En een groene salade!

Ingrediënten

2 maiskolven, 100 g ricotta, 2 eieren, 50 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met een snuf bakpoeder), 1 rode Spaanse peper (optioneel), 2 flinke el fijngehakte peterselie of koriander, peper & zout, boter of olie om te bakken

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de maïskolven en snijd met een scherp mes de korrels er af. Dat gaat het makkelijkst als je ze rechtop zet. Doe de ricotta in een kom met de eieren, maïs, meel, gehakte peterselie (of koriander), p&z en eventueel de gehakte Spaanse peper. Meng goed door elkaar en laat het 15-20 min. staan. Smelt de boter of olie in een pan met een zware bodem en schep lepels van het mengsel in de pan als de boter heet is. Keer de blini’s zodra ze mooi bruin zijn geworden en bak dan ook de andere kant.